Фалшива новина за удължаване на грипната ваканция в Пловдив лавинообразно започна да залива социалните мрежи, а оттам и ученическите трепети. На редакционните ни телефони пловдивски тийнейджъри от половин час ни питат едно и също: Вярно ли е?

Е, НЕ е вярно! Нито РЗИ, нито която и да е друга институция не са обявявали  удължаване на грипната ваканция. И засега Регионалната здравна инспекция не предвижда подобна стъпка. В Пловдив е намалял потокът на прегледаните и хоспитализираните пациенти с остри респираторни заболявания и анализът за последната седмица показва, че има голям спад в броя на болните.

Разбираме желанието на някои ученици да си помързелуват още няколко дни, но… това едва ли е повод да си съчиняват лъжливи новини и да ги разпространяват във Фейсбук. Въобще обаче не разбираме подемането им – без проверка, от информационни сайтове.

Така че, скъпи ученици, както вече ви съобщихме още сутринта, край на мързела! Грипната ваканция в Пловдив свърши – утре сте на училище! Вторият срок ви чака, започнете го с малко ентусиазъм!

Край на мързела! Грипната ваканция в Пловдив свърши – училище!След 15 дни вкъщи учениците ще отворят учебниците и ще напълнят утре класните стаи