Всяко нещо има край, включително и тъй привлекателната за целокупното ученическо съсловие грипна ваканция.

Докато родителите, особено на по-малките ученици, кършеха ръце и се чудеха на кого да оставят децата си две седмици, пловдивските ученици си починаха доволно.

Родители в Пловдив пред нервна криза: Кой ще ни гледа децата?Ще ни излезе през носа, коментира майка, която е и учител под тепетата

Неприятно и опасно нещо е грипът, така че ваканцията за доста от децата се оказа необходима компенсация за сополите, високата температура и неприятната кашлица, която ги измъчи. Други – по-големи късметлии, не успяха да го "пипнат" и добре се позабавляваха, въпреки че репортерска проверка на TrafficNews.bg установи, че дори и извън класните стаи немалка част от децата използват ваканцията, за да наваксат пропуснатото или за частни уроци.

Пловдивските ученици за пример! Учат и по време на грипната ваканция ВИДЕОКак децата използват свободното си време по време на извънредната почивка, вижте

Така или иначе – ваканцията свърши. Време е за училище! Вторият срок започва на чисто. Да си пожелаем да е здрав и успешен!

Грипната ваканция няма да се отучва! Преструктурират материалаКакво да се прави с пропуснатия учебен материал, каза МОН