10-годишно дете беше свалено от автобус на градскя транспорт във Варна. Абсурдната случка в Морската ни столица предизвика вълна от коментари и  остри реакции в социалните мрежи, след като за нея беше съобщено във Facrbook групата “Виждам те КАТ-Варна”.

Възмутената майка на ученика лично разказа за случилото се с цел да покаже каква е реалността в градския транспорт и да предупреди родителите да пазят децата си от изпадане в подобна ситуация.

На 17 февруари двамата ѝ синове, на 10 и 11 години, се прибирали към дома си във “Възраждане” от училище “Георги С. Раковски” в квартал “Чайка”. Баба им ги качила на автобус по линия 148 около 19:00 ч. от спирка “Явор”. В автобуса обаче детето установило, че е забравило телефона и картата си за пътуване на спирката. Това станало, след като кондукторката му поискала картата за пътувания. На Червения площад тя изхвърлила ученика, въпреки че той е обяснил какво се е случило, разказва майката.

За щастие с момчето слиза и неговият брат. Свързват се с родителите си, а те ги прибират благополучно вкъщи. Наложило се е 10-годишният ѝ син да бъде успокояван след преживяната неприятна случка

Майката незабавно се свързала с телефона за жалби и сигнали на “Градски транспорт”, за да уведоми за случая, а от там са изразили възмущението си. Тя е категорична, че е “приключила” с градския транспорт в морския град. През следващата учебна година дори ще премести децата си по-близо до вкъщи, за да не изпадат в същата кошмарна ситуация.