Лека кола блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив. Инцидентът е станал на 14 февруари на пешеходна пътека на булевард „Марица-Юг”, научи TrafficNews. Пловдивчанката е била на разходка с домашният си любимец около брега на реката. На път за вкъщи, в късните часове на деня, тя била блъсната от автомобил. Колата я е ударила без дори водачът да намали.

Веднага е била повикана полиция и линейка. Кучето на жената било невредимо, но тя е получила множество травми и фрактури на бедрото, подбедрицата и ръката.

Оказва се, че при обясненията си, водачът заявил, че дамата е виновна, тъй като преминала нерегламентирано по пътното платно. Разказал, че тя скочила пред колата и то не на пешеходна пътека.

TrafficNews обаче се сдоби с видео записи, на които ясно се вижда целият инцидент. Кадрите са запечатали действията на пешеходката, както и на колата. Жената е изчакала на тротоара преминаващ автомобил от ляво, след което преминава по пешеходната пътека. Вече в средата на шосето, пловдивчаната била ударена от колата. Ясно се вижда, че автомобилът дори не намаля скоростта си.

Цяло чудо е, че под гумите на возилото не попада кученцето на жената. Тя е била метната на предния капак и изтласкана на няколко метра на асфалта.

Алкохолната проба на водача е отрицателна, както и тази за наркотични вещества. Работата по случа продължава.