Пловдивчани продължават да бъдат изобретателни и да изграждат лични дворчета зад жилищните блокове. Както TrafficNews съобщи, преди 10 дни от кметството на район „Тракия” се самосезираха, заради импровизиран двор зад блок 199 в Тракия, изграден от агресивна пловдивчанка. Тя беше избила вратата от терасата си, като пазеше и няколко места за паркиране с туби. Така зам.-кметът на район „Тракия“- Веселина Стоянова – Анастасова съобщи, че към въпросната жена е отправено предупреждение за премахването на незаконното място в едноседмичен срок.

За същото такова присвояване на общинско пространство сигнализираха читатели на медията ни, които обясниха, че са възмутени от своеволието на някои пловдивчани. Въпросният блок, зад който е изградено поредното дворче, се намира на улица „Къпина” в квартал Столипиново. Този път обаче наглостта на собствениците, които живеят на първия етаж във жилищната сграда е доста по-голяма. Репортер на TrafficNews посети мястото и установи, че пловдивчаните са си вдигнали желязна ограда, а наред с това са  поставили пейка и са си изградили градинки с цветя. Мястото наподобява на това зад 199 блок в Тракия, като по същия начин вратата от терасата е избита, за да може апартаментът да се използва като къща.

Живеещи във въпросния жилищен блок съобщиха, че многократно са подавали сигнали, но резултат няма. След проверка на медията ни се оказа, че стълбите с козирка в съседство на дворчето,  се стопанисват от ОП "Жилфонд"- Пловдив. Потърсихме за коментар директора на общинското предприятие- Минко Кафтански, като той категорично заяви, че нямат нищо общо с двора. Стълбите, които се намират до него са напълно законни. От там добавиха още, че има разрешение от етажната собственост за изграждането на заден вход със стълбище, за да може пловдивчаните да бъдат обслужвани извън сградата.

Медията ни потърси и Кметът на район „Източен” Иван Стоянов, за да даде коментар по казуса. Той заяви, че е направена проверка на място и е констатирано незаконно строителство и обсебване на общински имот. Вече са изготвени всички документи, с които ще се изземе имота и предстои това да бъде сторено с полиция.

 „Имаме идея във въпросното междублоково пространство да изградим парк – с пейки, беседки и детска площадка, за да може хората от блоковете да ги ползват, а не да се правят подобни „частни” места върху общинска земя”, добави  районният кмет.

Пловдивчанка си направи личен двор под панелка в Тракия, присвои и си и три паркоместаЖената е избила врата от апартамента си към "задния" си двор