В полунощ живителен дъжд започна да полива пловдивските градинки. Проливните валежи продължиха цяла нощ и с леки прекъсвания съпътстват пловдивчани вече половин ден. Бизнесът с чадъри отчете бум на продажби и печалба, а дори любителите на лондонския климат се почувстваха леко измамени от бързата температурна промяна. 

Заредени с търпение и готови за мокро пътешествие, далновидни пловдивчани предвидиха поне 10 минути над обичайния времеви бюджет, за да отидат до работа или да се предвижват из различни точки на града. Някои решиха, че задръстванията ще са грандиозни и избраха градския транспорт. Такъв е и случаят с читател на TrafficNews.bg, който след известно чакане под мократа пелерина, изпита облекчение да се качи в автобус номер 4.

Тъкмо затворил чадъра и решил да си отдъхне, той се натъква на... дъжд. От покрива на автобуса вали, досущ като гръм от ясно небе. Седалките са подгизнали, а пътниците пътуват изправени. И тук не става дума за кабрио автобус, а за стандартен банален - с таван. Някои от возещите се шегували, че трябва да се залепи надпис "Пътници без чадър не се допускат". 

Капенето от тавана смути мнозина, и при част от тях несгодата предизвика гняв. Нашият читател описа преживяването и състоянието на автоуса като "мизерия". Други приеха с усмивка влажното пътуване, но пък веднага отчетоха резултата от първия дъжд и се запитаха какво ли ни чака при сняг. Може би снежни човеци на пасажерските места?