Поредно посегателство бе извършено в Градския парк на Асеновград. Откраднати са близо 80 броя цветя и храсти от различни видове - кълбовидни туи, мини карамфили, лавандули, берберис. Това се случва за 3-ти пореден път, като растенията са цялостно изкоренени, съобщават от отдел "Екология и околна среда" към община Асеновград. На мястото на откраднатите цветя и храсти от цветните фигури в Градския парк ще бъдат засадени нови.

Служителите от отдел "Екология и околна среда" работиха и в почивни дни, за да засаждат растителност, възползвайки се от благоприятните метеорологични условия. Подновени са част от цветните градини при кръговото кръстовище между улица "6-ти януари" и булевард "България". Засадени са и 9 броя щамбовидна роза. Предстои подмяната на зимните сезонни цветя с лятна растителност. В централна градска част вече са поставени и 22 висящи кашпи, засадени с каскадни винки.

Община Асеновград припомня на гражданите, че ако ние сами не пазим това, което имаме, няма кой друг да го направи вместо нас. Нека всички имаме възможността да се радваме на красив, подреден и чист Асеновград! Администрацията разчита на съвестното поведение на хората за опазване на околната среда и цветните зони в града. Нарушителите ще бъдат издирвани и санкционирани, както досега.