Дъждът, който валя на Пампорово днес следобед, развали настроението на скиорите, превръщайки пистите в киша. При температура 9 градуса снегът на повечето писти смени агрегатното си състояние. Туристите се надяват през нощта покривката да стегне, а оръдията да натрупат нов сняг. 

Другата неприятна изненада през сезона е фейсконтрола, който изключва възможността двама души да ползват една карта за ски съоръженията или да я преотстъпват на друг човек. На лифт станциите лицата на скиорите се сканират и всяко следващото преминаване през някоя от станциите програма проверява дали лицето отговоря на човекът, който вече е преминал с нея. Ако друг скиор се опитва да премине с картата, входното устройство блокира и храната му конфискува картата. 

Цената на целодневна карта е 52 лева, а за половин ден - 38 лв. 

Ограниченията за картите са заложени в общите условия на "Пампорово" АД.

Ето ги и тях:

4.13.2. За нередовна по смисъла на настоящите общи условия се счита следната лифт карта: детска лифт карта, ползвана от лице, навършило 12 години; поименна лифт карта/ идентификационна карта със снимка, ползвана от лице, различно от лицето, на което е издадена; лифт карта с подправен срок на валидност и/или с подправени имена и снимка.

4.14. Всяко лице, закупило билет / лифт карта или на което е издадена поименна идентификационна карта, е длъжно при поискване да покаже билета/лифт картата на оторизираните лица за проверка на нейната редовност.

4.15. Забранено е продаването и препродаването на лифт карти, извън касите и картоматите на територията на к.к. Пампорово.

4.16. Лицата, закупили лифт карти и тези, на които е издадена поименна идентификационна карта, нямат право по каквато и да е причина да ги преотстъпват за ползване или да ги препродават на други лица.

4.17. При констатирани от оторизирани лица нарушения на забраните по предходните т. 5.15 и т. 5.16, преотстъпените/ продадени/препродадени лифт карти се конфискуват и деактивират, за което се съставя констативен протокол.

4.18. При установяване на нередовна лифт карта/билет/ идентификационна карта в момента на преминаването през контролно пропускателната система, нередовната лифт карта/билет се конфискуват и деактивират от служителите Пампорово АД и /или от служителите на дружества, извършващи частна охранителна дейност по смисъла на Закона за частната охранителна дейност, с които Пампорово АД е сключило договори за охрана, които осъществяват контрол на достъпа до въжените линии и на лицето, което я ползва, се отказва достъп до въжените линии.

TNS.bg