Голямо дърво тръгна да пада в центъра на Пловдив, зад Водната палата. В последния момент, работници са успели да подпрат ствола на дървото в горната му част с багер, за да предотвратят инцидент и щети, разказаха очевидци пред TrafficNews.bg

В момента живущи в района и работниците на обекта очакват екипи на "Гражданска защита", с които контролирано дървото да бъде премахнато. Районът ще бъде отцепен всеки момент. Дървото, което се разполага на опасно близко разстояние от електрически стълб, очевидно е преминало санитарна сеч. Около корените му скоро е копано с цел поставяне на нова тротоарна и бордюрна настилка. 

В района има десетки паркирани коли, преминават пешеходци и работници, като в съседство на опасното дърво се разполага жилищна сграда. 

Припомняме, че само преди месец голямо дърво се стовари върху кооперацията на същата улица, на метри от днешния обект на заплаха. 

Вижте повече тук: 

Потърпевшият от падналото дърво в Пловдив: Внесохме жалба в Общината, искаме адекватна реакция ВИДЕОСпоред мъжа има още десетки дървета, които заплашват минувачите в квартала

Очаквайте подробности!