Ко снимаш ве, п***л? Ще ти е*а майката! С тези думи варненски полицай се обърнал към мъж, който снимал пожар с телефона си. 

Случката се разиграла на 17 юли. Около 19:30 Красен Марков и приятелката му преминавали с автомобила си по бул. "1 май" в града. Двамата забелязали пожар, затова Красен извадил телефона си и започнал да го снима. В кадър обаче влязъл и полицай. 

"Виждайки ме че снимам, Каменски, полицай от Сигма от Варна се отнесе към мен грубо, в нарушение на професионалните си задължения, използвайки нецензурни думи, а именно: "Ко снимаш ве, педал? Щи ти еба майката". 

След около 3 минути, същият полицай шофираше мотора в еднопосочна улица в насрещното движение срещу мен и ме спря за проверка до плажната алея на кв. Аспарухово, като ми заяви че изисква личната ми карта, за да не публикувам записа в социалните мрежи или медиите. Свидетел на станалото е моята приятелка.

Моля да извършите проверка дали поведението на служителя на полицията е съобразено със законите и етичният кодекс, регламентиращ дейността на служителите на МВР, пише Красен Марков в социалната мрежа. 


Новините от Пловдив и региона гледайте тук:

TrafficNews.bg