Истинско импровизирано бунище описва края на болничния сграден фонд на УМБАЛ "Св. Георги". Става дума за участъците към гористата местност от северната страна към Гребната база, както и този от западната страна към Диспансера за психични заболявания.

Мебели, строителни отпадъци, битови отпадъци, пластмаси на килограм и още куп нелицеприятни отпадъци са се превърнали в развъдник на зарази и сериозни екологични замърсители. За отвратителната "находка" сигнализира читател на TrafficNews

"Изумявам се от гледката. Хората чакат тук, докато близките им са в операционната, а на един хвърлей разстояние - кочина. Недоумявам кой ще дойде да си изсипе ремаркето със строителни отпадъци тук…", възмутен е пловдивчанинът. 

Оказва се, че всички терени към паркинга на болницата са частна собственост, а три от тях, намиращи се по продължението на бул. "Свобода", чакат да бъдат отчуждени за изграждането на продължението на трасето. 

Наш репортер се свързва с кмета на район "Западен" Димитър Колев, който се ангажира веднага да изпрати екип от отдел "Екология", който да състави констативен протокол за отпадъците. 

От Пловдивският инспекторат обаче трябва да издадат предписание към собствениците на терените, които от своя страна да се заемат с изчистването на незаконното сметище. Ако това не бъде сторено, наред идват санкциите.

"Зелените територии към болницата са в такъв контраст с тези терени, че не е за вярване. На едните поляни и алеи няма нито един отпадък, а тук ситуацията направо е излязла извън контрол", сподели още нашия читател, като показа и снимков материал на безумното замърсяване на околната среда, контрастиращи с изрядното състояние на площите пред болницата.

Кметът Колев пък обясни, че е запознат с проблема и преди време от района са организирали почистване, ала територията отново е припозната от недобросъвестни граждани като място за безпроблемно хвърляне на разнородни отпадъци.

Контрастът: