Мъж извърши безочлива кражба на две колелета, паркирани от деца в района на Понеделник пазара в Пловдив. Противозаконното отнемане на велосипедите е извършено по сред бял ден на 6 април между 13:30 и 13:50 часа.

Двете деца оставили колелетата си без надзор за около 20 минути, през които ловкият крадец успява да ги задигне едно по едно. Камера в близост обаче е засекла извършителя в крачка, а от търговския обект с видеонаблюдения предоставиха снимки на TrafficNews.bg с молба "Ако се намери информация за извършителя, ще помолим да се свържете с нас. Надяваме се извършителят да си признае и да върне велосипедите на децата, от които ги открадна". 

Мъжът е задигнал първо единия велосипед, а след около 15 минути се върнал за втория. Така излиза, че поне в момента на деянието той е оставил крадените вещи някъде в близкия периметър. 

Подобни кражби не са прецедент в Пловдив. Преди няколко години беше престъпно отнет дори специализирания велосипед на малката Вики, който беше съобразен със специфичните ѝ потребности. 

Ако някой е виждал мъжа или разполага с информация за местонахпождениете на колелетата, може да сигнализира в най-близкото районно управление на МВР или да се свърже с TrafficNews.bg