Нарушители на правилата за движение ежедневно окупират района около бившия Новотел, превръщайки тротоари в паркинги. За това сигнализира възмутен читател на TrafficNews.bg, който ни изпрати снимки от улица "Сливница". Въпреки наличието на паркинги и позволеното паркиране по улиците, които попадат в Синята зона, ежедневно шофьори оставят превозните си средства, създавайки затруднения за живеещите в района, смята местният жител. Такъв е и примерът с еднопосочната улица, която е прясно преасфалтирана. Движението по нея обаче е затруднено, твърди още читателят ни. 
 
"Допълнително утежнение се получава от непрестанното неправилно паркиране на автомобили на ул. "Сливница", както на тротоара, така и на уличното платно. На същата улица има много млади семейства с малки деца и бебета, които поради неправилно спрелите коли не могат да преминат с децата си и трябва да слязат с количките за бебета на уличното платно, където преминават автомобили. Всички сме наясно с факта за възможностите на общинския паяк, но идеята все пак е да живеем и се стараем да живеем в един по-добър свят, в който хората могат спокойно да гледат децата си, без неразумен риск за здравето им", пише още читателят ни. Както се вижда от снимките, гаражите на жителите на една от кооперациите са "запушени" от направилно спрени возила. 
 
Според пловдивчанина в много от случаите шофьорите прибягват до подобни "изпълнения", за да спестят от Синя зона.
 
"Една от насоките, в които е добре нашето общество да продължи да се развива, е да се стараем да премахнем една характерна черта на култовия герой на писателя Алеко Константинов относно "келепира" - защо да плащам за паркиране на колата, като мога и да не плащам", коментира той.