Десет дни по-късно казусът със злите кучета Алабаи, които тормозят жителите на Белащица, все още е в застой. Припомняме, че TrafficNews съобщи за две огромни четириноги, които убиват домашни любимци и тормозят деца из пловдивското село. Тогава до медията ни сигнализира притеснена читателка, която  разказа, че кученцето й е било разкъсано от Алабаи, а синът й по чудо е успял да избяга от тях.

След обаждане до полицията, униформените намират собствениците на домашните животни, които са двойка руснаци на име Олга и Алексей. По думите на жената те нагло обясняват пред органите на реда, че кучетата не са напускали двора на къщата им.

След две седмици обаче, нищо не се е променило, Алабаите продължават да нападат и убиват кучета, а санкции за стопаните Олга и Алексей все още няма. Днес до медията бе изпратен поредният сигнал, в който жител на Белащица се оплаква от двете животни. Той твърди, че не се обръща  достатъчно внимание на казуса, а кучетата свободно обикалят улиците на селото, влизат по дворовете, нападат и убиват домашните кучета, скачат и на хора. По думите му вече има пуснати жалби до 1-во районно, но развитие по случая няма. Жителите на Белащица твърдят, че кметът на селото също е уведомен и многократно се е опитвал да се свърже със собствениците, но те очевидно са се покрили.

Проблемът с кучетата продължава вече месец. Уведомен е кметът на село Белащица, който се опитва да се свърже със  собствениците на Алабаите, но нищо. Въпроса ми е, трябва ли да разхождам децата и кучетата си със страх в селото? Трябва да ни е страх да отидем до магазина, за да не се срещнем с две мечки на двама безхаберни стопани? Какво трябва да се направи? „ Това добави още нашият читател.

Афектираните жители на Белащица, които определят четириногите като „кучета убийци”, искат възможно най-бързо да се обърне внимание на проблема, за да може животните да бъдат прибрани, а техните собственици- наказани.

Медията ни направи опит да се свърже с кмета на село Белащица Костадин Николов, за да даде становище по темата, но без успех.

 

Алабаи убиват домашни любимци и тормозят деца в пловдивско село10-годишно момченце по чудо е успяло да избяга от кучетата

 

Като доказателство, че Алабаите са пускани от дома им, читателка ни изпрати видео. Вижте го: