Алабаи убиват домашни любимци и тормозят деца из пловдивското село Белащица. Това сигнализира читателка на TrafficNews. Притеснената жена разказа, че и нейното кученце е разкъсано от алабаите, а синът й по чудо е успял да избяга от тях.

„Вчера 10-годишният ми син, който си играеше с приятели пред нас, беше подгонен от двата огромни безпризорни алабая, които нахлуха в двора ми и разкъсаха и убиха кученцето ни. Той е семейният ни любимец, който гледаме 10 години”, сподели потърпевшата.

Детето е успяло да избяга и се е скрило в близкия железарски магазин със съучениците си.

„Той беше в шок. Събуждаше се през нощта с писъци и рев и се напикаваше от страх. После установихме, че има други разкъсани кученца, влизания в други дворове. Нападната бременна и майка с детенце”, обясни жената.

Тя е подала сигнал на тел. 112 и на адреса й са изпратени униформени. Заедно с полицаите успяват да намерят и собственика на алабаите.

„Той обаче най-нагло излъга, че кучетата не са напускали дома му, и ни заплашваше през цялото време. Въпросните собственици оставят дъщеря си – 11-годишна, да разхожда двата алабая без намордници. Това не е единственият случай, в който кучетата са изпускани и обикалят и стресират цялото село. За мен не е нормално кучета убийци да са навън без контрол и от 17:00 до 21:00 ч. да обикалят улиците да избиват животни и да нападат хора. Да гонят и стресират децата”, казва жената. И пита трябва ли кучетата да разкъсат някое дете, да са се вземат мерки.

А като доказателство, че алабаите са пускани от дома им, читателката ни изпрати видео. Вижте го: