125 крави и техните малки са били оставени на произвола на съдбата във ферма в пловдивското село Тополово. За това сигнализира читателка на Glas.bg. В редакцията са изпратени и кадри, на които се виждат омършавели животни.

Авторката на видеото - Малинка Колева, разказва подробно какво се случва във фермата. По думите й, животните във фермата са собственост на семейството й, като преди 20 години баща й Иван прави майка й - Христина, собственик по документи. Мъжът се е грижел за животните заедно с няколко работници, докато съпругата му се занимавала с документацията, разказва Малинка пред репортер на Glas.bg. Тя споделя, че всичко е било формално, тъй като баща й е нямал време да се оправя и с документите, след като постоянно се е грижел за животните. Години по-късно това му изиграва лоша шега, твърди дъщерята.

В края на март тази година между Христина и Иван възниква скандал, след като жената изневерява и си позволява да заплаши дъщеря си и внучката си с ножове, разкрива самата Малинка, която тогава е била ужасена най-вече заради детето й, което е на 3 годинки. По думите й всичко е било планирано, за да може Иван да й посегне и да бъде прибран в затвора и майка й да прибере всичко, което той притежава. Тя сподели още, че всичко се е разминало без пострадали, но след случката дъщеричката й се е нуждаела от психолог. Опитала е да подаде жалба за случилото се в РУ Асеновград, но й било отказано.

Последва раздяла между Иван и Христина. Така грижите за животните трябва да се поемат от собственичката по документи, но това се отразява пагубно за тях, посочва Миленка.

"От края на март до Гергьовден животните са стояли гладни, жадни и са били пребивани. Стресирани са. Стройни животни станаха кожа и кокали. Много са болни. Животните почти са погубени. Много трудно ще се възстановят.

Преди няколко дни отидохме да се погрижим за тях. Веднага като почнахме да ги храним, "вдигнаха" млякото за отрицателно време, но все пак е много по-малко от нормата. Интересното е, че с пари за храна за седмица, тези животни са хранени повече от месец. Останалите пари от сметката са изхарчени", коментира дъщерята на Иван.

"От 125 животни - 5 теленца вече са мъртви, а други 5 са продадени. Останалите са в тежко състояние. Тя ни гони с полиция, но ако не се грижим ние за тези животни, те ще умрат. Тя не се грижи по никакъв начин за тях, дори няколко обикаляха по улицата", казва още Миленка.

"Надяваме се да си върнем собствеността, защото баща ми е изградил всичко години наред. Всички в селото знаят кой е реалният собственик", завърши дъщерята на Иван.

Сигнали за казуса са подадени в Областната дирекция на БАБХ и прокуратурата. Предстоят проверки. Стартирало е и бракоразводно дело. Така възелът ще трябва да бъде разплетен от институциите.

Оставаме на разположение да публикува и позицията на Христина Колева по въпроса.