Най-красивата българка Евгения Калканджиева заминава за Медикъл Парк Хоспитал в Турция за серия от разкрасителни процедури.

Медицинският комплекс Медикал Парк е най-широко разпространената група болници в южната ни съседка. Групата е създадена през 1993 година и разполага с 28 болници в 17 града.

Именно там Жени ще се отдаде на комплекс оперативно разкрасителни процедури.

Днес болницата е сред водещите в този сектор със своите 166 операционни зали, капацитет от 3 506 болнични легла и 13 507 служители в обща закрита площ над 428 500 квадратни метра.

Медикъл Парк доставя до всеки един, независимо с какъв социално-икономически статус, международните стандарти за болнични услуги чрез философията си за „Здраве за всеки“. Тя следи методите за лечение и свръхтехнологиите в света, а също така има за цел да бъде пример в световния здравен сектор с новите си приложения, подкрепящи науката.

Група болници Медикъл Парк, която обединява специалисти от различни области и идеята за ориентирано към пациента отлично обслужване и мултидисциплинарен подход, предлага качествени услуги за диагноза и лечение в болниците си, 4 от които са сертифицирани с акредитация от американската Международната обединена комисия (Joint Commission International (JCI)).

Групата лечебни заведения се ръководи от принципа , че „Здравословният начин на живот и достъпът до здравеопазване, е основно право на всеки”.

Конкретно болница Медикал Парк Флория  е с разгърната площ 51 000 м2. Той разполага с леглови капацитет от 300 легла , 13 операционни зали в 92 бранша и една от най модерните университетски болници в целия свят.

За Жени Калканджиева ще се грижи лично доц.док. Мурат Диарбакърлъоглу - специалист по пластична реконструкция и естетична хирургия. Той е специализирал в Кливланд, щата Охайо в световно известната клиника BAHAM GUYURON за естетична и пластична реконструктивна хирургия.

Доктор Мурат Диарбакърлъоглу е завършил в Instıto Europeo di Oncologia в Милано Италия.