Стенли от Казанлък помага на онкоболни жени вече втора година, като възвръща самочувствието и надежда им. В студиото на фризьора са подпомогнати повече от 1000 жени, които са получили безплатна перука и грим. В неговото начинание го подпомага и козметична компания Christian of Roma. Станимир Начев получава своята номинация „Добрият Самарянин” от Мария, тя е една от многото жени, на които той е помогнал.

Преди около година Мария получава диагноза „рак". Всичко в живота й става бързо и неочаквано - операция и след това поема по дългия път на борбата с болестта... назначени са първите шест химиотерапии.

Очаквано косата й започва да пада на цели кичури – един от най-травмиращите моменти за нея. На поредната химиотерапия някой мушва първата искрица надежда в джоба й - малко листче хартия с телефонния номер на коафьор от Казанлък, който помага на онкоболни жени, като им предоставя безплатни перуки. Още на следващия ден Мария решава да посети салона на Стенли.

„По пътя на там през цялото време се чудех, като вляза какво да кажа, как да обясня, сигурно щеше да има още хора в салона. С една дума, изпитвах неудобство да представя нуждата си. В момента, в който прекрачих входа на фризьорския салон, съзрях висок млад мъж с живи очи и лъчезарна усмивка. Погледна ме, поздрави ме за добре дошла и се приближи. Прошепна „за перука ли?". Нямаше нужда от обяснения. Той сякаш ме очакваше. Съгласих се. Една жена ме придружи до помещение с много перуки. Помогнаха ми да си избера най-подходящата за мен. Такава, с каквато да се чувствам комфортно. Отделиха почти час от времето си. В този момент се почувствах специална – обгрижена от напълно непознати хора, които сякаш знаеха какво се случва в ума ми и разбираха важността на този на пръв поглед „несериозен" проблем. И така Стенли ми подари надежда. Вяра, че ще се справя в трудния път. И най-важното – той бе един от първите хора, който ми доказа,  че не съм сама.  И сега не спирам да вървя напред", споделя Мария.

„Добрият Самарянин” са годишни награди, учредени от Сдружение „Самаряни”, за високо признание към отделна личност. Това е начин да бъдат идентифицирани и избрани хора, които заслужават всеобщо обществено уважение и признателност, в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда. Годишните награди „Добрият самарянин” са част от кампанията „Имам приятел – добър самарянин”.

Източник stz24