Рени Асенова е само на 22 години. По време на бременност развива бъбречна недостатъчност, като се налага да бъде поставена диализа, като от четири години е била на нея.

 През това време всичките й диализни фистули се запушват поради съсиреци. За да може да се продължи диализата на шията й се поставя специален катетър.

Впоследствие тя развива сериозна пулмонална хипертония (ППХ) и сърдечна недостатъчност, станали причина за сериозни сърдечни и белодробни проблеми. Установява се, че в дългосрочен период има много малък шанс за живот.

Препоръчана й е бъбречна трансплантация. Срокът, през който Рени е била на диализно лечение не е бил голям, но поради компликациите, които се развили при нея тя се счита за рисков за бъбречна трансплантация пациент.

С цел намаляване на предтрансплантационния риск се наложи да премине през продължителен период на сърдечни и белодробни изследвания и лечение. В резултат на прецизните грижи и сериозна съвместна работа на екипа от специалисти по нефрология, кардиология, гръдни болести и анестезиология към болницата ни тя беше подготвена за трансплантация. През месец юли, бъбрек  взет от бащата Жоро Асенов, беше присаден на Рени. Следтрансплантационният период протече като чудо! Присаденият бъбрек прекрасно се адаптира към организма. В  резултат на това бъбречните функции бързо се нормализираха, което се потвърди от провежданите изследвания. Тя повече не се нуждаеше от диализа.

 Една седмица след трансплантацията по време на контролен преглед , кардиолозите не можаха да повярват на очите си – сърдечните й функции се бяха подобрили невероятно. След 10-дневен престой, Рени беше изписана от болница „Medical Parк”.

Благодарение на бъбречната трансплантация,  тя започна нов живот. Трансплантацията на бъбреци е един невероятен метод за лечение на болни с бъбречна недостатъчност на диализа. Тя позволява да се отбележат значителни подобрения в състоянието на пациенти като Рени, при които бъбречната недостатъчност и диализното лечение са довели до сериозни сърдечно-съдови проблеми.

Точно затова всички болни с бъбречна недостатъчност, които имат донор е необходимо да бъдат ориентирани за трансплантация. „Medical Parк” е здравен център на световно ниво, в който работят професионалисти от най-различни области. Това е най- разпространената и достъпна болнична група в южната ни съседка. Веригата има отворени 27 болници в различни градове, в които работят над 1300 лекари и 10 800 служители.

Центърът работи и в Германия, Холандия, Румъния, Сърбия и други европейски страни. „Medical Parк” е основан през 1995 година с амбицията да бъде осигурена качествена здрава услуга за всички слоеве на обществото. През тези години общият брой на преминалите стационарни пациенти е над 7 милиона. Клиниката извършва трансплантации и има изключително добре развит кардиологичен център. Само за една година в клиниките на „Medical Park” се извършват повече от 600 трансплантации на костен мозък. Клиниките по трансплантации работят по международни стандарти и си сътрудничат с международни банки за костен мозък. Клиниката предлага и първокласно гама нож лечение като разполага и с интероперативен ЯМР, който се използва при операции на мозъка и гръбначния стълб. Уреда позволява на хирурзите да проследят прогреса при премахване на тумор. „Medical Park” е 10-и в света сред най-успешните центрове за хирургия при болестта на Паркинсон, като се прилага невростимулатор. Центърът може да се похвали и с отлични резултати в онкологията. „Medical Park” е първата частна онкологична болница в Турция. Клиниката има и успех в инвитро оплождането.