Положителните качества на цвеклото за здравето са добре познати на всички нас. Освен за стабилизиране на кръвното налягане и засилване на имунитета, цвеклото също помага за намаляване на теглото.
Диетолозите са съгласни, че сокът от цвекло, с всички витамини, минерали и органични киселини, които съдържа, е мощен еликсир, който топи мазнините за кратко време.

Ако не искате да се подлагате на строги диети и да отслабнете за кратко време, следвайте следните правила:

- Пийте сок от цвекло между отделните хранения;

- 15 минути след като изпиете сока, трябва да въведете протеини в тялото си. Това хранене не трябва да ви бъде тежко;

- Изпийте още една чаша сок от цвекло веднага след като го направите;

Този сок се пие веднага, защото етеричните масла се изпаряват за кратко време. Веднага след като го изпиете ще се почувствате заситени, но няма да е за дълго. След един час, отново ще чувствате глад. За намаляване на теглото е важно да убиете глада с протеин (соя, кисело мляко, пиле и т.н.).

- Пийте сок от цвекло в продължение на две седмици;

- За най-добри резултати пийте сок от цвекло в чиста форма в продължение на 2 седмици. Започнете с лъжица, постепенно увеличете дозата до 100 милилитра.

Сокът от цвекло е силно енергиен и полезен, ако се комбинира и с други сокове, като сок от моркови, ябълка, лимон или портокал. Ако решите да смесите соковете, трябва да пиете тази смес в продължение на 3 месеца, след което да си дадете почивка.