В рамките на XII Национална конференция по клинична лаборатория проф. д-р Тодорка Цветкова беше удостоена с новоучредения от Управителния съвет на Българското дружество по клинична лаборатория почетен знак „Проф. Йордан Тодоров“. Тя получи плакет и сертификат за изключителен професионален и научен принос в развитието на Българската клинична лаборатория.

Тази награда е признание за цялостната й дейност като експерт по клинична лаборатория, за многогодишната й работа за издигане престижа на специалността като учебна, научна и диагностична дисциплина.

„Ние от Медицински университет – Пловдив се гордеем, че проф. Цветкова е част от нашата академична общност”, съобщиха от ръководството на висшето учебно заведение. 

Ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева връчи на проф. Цветкова Грамота и Почетен знак като благодарност за нейната всеотдайност и отговорност към професията, както и за вдъхновението, с което тя работи.

Трима нови професори и петима доценти в МУ-Пловдив21 души са защитили дисертации за образователна и научна степен „доктор"