Всеки човек, който някога през живота си е бил на диета, знае простата истина: ако искате да отслабнете, трябва да се храните правилно. От някои продукти се пълнее много бързо, но има и такива, които насърчават загубата на тегло.

Ако сте решени да се оттървете от излишните килограми, вижте списъка с храни, който сме ви подготвили. Но помнете: всичко е полезно, когато се яде в умерени количества, пише cluborfei.com

1. Риба тон

- Енергийна стойност (100гр.): 184 ккал
В рибата тон има много малко мазнини, но много протеини, които са необходими за активен живот на почти всички аминокиселини. Бързата загуба на тегло с риба тон става благодарение на малкото въглехидрати. Периодични гладни дни, с включена в менюто риба тон, може да подобрят обмяната на веществата.

2. Грейпфрут

Енергийна стойност (100г): 42 ккал
Грейпфрута съдържа специална съставка – нарингин, което придава на плода горчив вкус и ускорява обмяната на веществата, което води до загуба на тегло.

3. Гъби

- Енергийна стойност (100гр): 27,4 ккал
Броят на аминокиселини в гъбите, не отстъпва на месните ястия, но съдържанието на калории е няколко пъти по-малко.
Съвет: когато купувате гъби, избирайте по-младите от тях ( тъй като другите имат по-малко хранителни вещества), а по време на готвене трябва да са ситно нарязани.

4. Цвекло

- Енергийна стойност (100гр.): 43 ккал
Цвеклото съдържа бетаин. Той окислява мастните клетки, които след това стават по-тънки и престават да се хранят. Освен това бетаина активира обменните процеси в организма чрез увеличаване на скоростта на метаболизма. Но това не е всичко. Но не е само това, цвеклото помага за намаляване на теглото, като не позволява образуването на мастни клетки в бъдеще.

5. Авокадо

- Енергийна стойност (100гр.): 160 ккал
Авокадото съдържа няколко въглехидрати, но има висока енергийна стойност.  Усещането за ситост от един ембрион е просто феноменално, в резултат, на което може да се лишите от вечерята. Авокадото е лесно за храносмилане и богато на хранителни вещества.

6. Тиква

- Енергийна стойност (100гр): 26 ккал
В тиквата има високо съдържание на витамин Т, който помага за ускоряване на метаболизма и бързото разграждане. Обърнете специално внимание на тиквените семки. Те са истинска мина от магнезий и протеин и са голям съюзник на тези от вас, които се борят с безсънието.

7. Сушени сливи

- Енергийна стойност (100гр.): 240 ккал
Общо 5 сушени сливи покриват 13 % от нуждите на тъканите в организма. Сините сливи подобряват процеса на преминаване на храната през храносмилателната система, което е важно за борбата с наднорменото тегло.

8. Джинджифил

- Енергийна стойност (100гр): 80 ккал
Основната роля на джинджифила за отслабване е способността му да повишава производството на топлинна енергия и да води до ускоряване на обменните процеси в организма. Ускорява храносмилането.