Родителите да къпят бебетата си веднъж или два пъти в седмицата. Това е препоръката на британски специалисти. Нови проучвания показали, че всекидневното къпане може да доведе до изсушаване на кожата на бебетата. Някои от измиващите продукти пък можели да я увредят.

Един от най-вредните продукти за баня се оказвало масажното олио. Екипът от британската Национална служба по здравеопазване препоръчва на майките и бащите вместо да къпят изцяло бебето, да измият само лицето, врата, ръцете и дупето на бебето. Необходимо е да се ползват и само памучна вата и топла вода, без препарати.

От значение било и за всяка част от тялото да бъде използвано отделно парче от памучната вата. Особено внимание трябва да се обърне на очите, като всяко от тях трябва нежно се почиства с различни тампони. Целта е да не бъдат пренесени евентуални инфекции от едното на другото око, съобщава Дейли Мирър, цитиран от Блиц.

Масажът след тази процедура може да помогне на бебето да заспи. Хубаво той да бъде част от ритуала преди сън, без обаче да се използват козметични продукти.