Екстрактът от домат се превърна в новия хит на сезона в козметиката за коса. Ползите от него са доста впечатляващи и определено ни карат да се замислим, защо не сме го добавили към разкрасителния си ритуал много по-рано. Няма как да не сте забелязали, че много продукти за коса включват в състава си екстракт от домати. Това е така, защото доматите съдържат важни хранителни вещества, които отлично стимулират здравето на косата.

Освен супер храна, доматът се оказва и изключително мощен антиоксидант, който е богат на Витамин C. Неговият екстракт ускорява растежа на косата, нормализира PH-то на скалпа и придава допълнителен блясък, мекота и живот на косъма. Премахва неприятните миризми и наслоявания, например хлора в басейните, и почиства нежно скалпа.

Ако решите да последвате тренда, ще може да се радвате и на по-малко косопад  и защита от UV лъчи. Според различни изследвания, доматите съдържат антиоксидант, наречен ликопен. Точно той действа като естествено предпазващо от слънцето средство.

SENDO се доверява на силата на екстракта от домат и го избира за основна съставка на всичките си продуктови серии за коса, с изключение на серията Mild, която е за грижа за чувствителна кожа и е подходяща за деца над 3 години.

Италианският бранд се отличава със своя „зелен подход”. Продуктите са веган, имат много висок процент натурално извлечени съставки и не са тествани върху животни. Продуктите на SENDO са с пребиотични екстракти, без парфюми с парабени, без синтетични багрила и без силикони и с изцяло рециклируема опаковка.

Най-новият бранд в портфолиото на козметична компания Christian of Roma има 11 серии, от които 10 са с екстракт от домат – за честа употреба, хидратираща, дълбоковъзстановяваща, за  поддържане на цвета, против заплитане, заглаждаща, стилизираща, против пърхот, себобалансираща и против косопад.

Може да откриете всички продукти на марката в първия физически магазин за БИО и органична козметика в Пловдив – Organic boutique. Освен продуктите на SENDO в него може да намерите продукти и на брандовете OWAY, L’ANZA и INSIGHT.

Organic boutique работи от понеделник до петък от 12 до 18 часа и се намира на бул. "България" 97, под хотел Санкт Петербург.