Екипът на АГ болница „Селена“ ще вземе активно участие в осмото издание на академията за акушерки с международно участие, което ще се проведе между 25 и 27 октомври в парк-хотел Санкт Петербург в Пловдив. Тазгодишната среща, организирана от Алианс на българските акушерки, ще се състои под надслов „Акушерката – ключов фактор за женското здраве“. За осма поредна година акушерки и специалисти в грижата за женското и детското здраве ще се съберат на едно място, за да обменят опит и добри практики.

Представители на АГ „Селена“ ще бъдат лекторите проф. Благовест Пехливанов и ак. Динка Негалова, както и други присъстващи специалисти от акушерския и лекарски екип. Проф. Пехливанов е завеждащ акушеро-гинекологичното отделение в АГ „Селена“, представител на България в Европейския борд на акушер-гинеколозите и преподавател в Медицински университет - Пловдив. Той ще наблегне на темата, свързана с профилактиката на гинекологичните онкологични заболявания. Динка Негалова е акушерка в родилна зала, активен член на АБА – Алианс на българските акушерки, и един от главните организатори на събитието, което за първи път ще се проведе в Пловдив. Нейната лекция ще се съсредоточи върху ролята на акушерката в постпарталните кръвотечения.

Събитието ще посрещне и специални международни гости. Медицински специалисти от Италия, Белгия, Германия, Англия, Турция, Кипър и Словения ще споделят своя опит и ще обсъдят заедно най-актуалните практики и тенденции в областта. Повече за програмата може да научите на уебсайта на болницата или на Алианса на българските акушерки.