Есента е сезон, в който трябва да се заредим в топло одеяло и хубава книга и да се подготвим за предстоящите студени дни. По-дългите нощи и по-кратки дни ни дават време за размисъл и преоткриване и ни предлагат възможността да се съсредоточим нашето здраве и красота.

Именно затова ние събрахме за вас 15 есенни съвета за уелнес, които ще ви подготвят за студените месеци и ще помогнат за поддържане на вашето умствено и физическо здраве под контрол.

Започнете да приемате таблетки витамин D

Тъй като по-голямата част от така нужния витамин D ние получаваме от слънцето, а с настъпването на студените месеци  прекарваме по-голямата част от времето си вкъщи, приемът на витамин  D значително намалява. Затова ви препоръчваме да си купите от близката аптека  витамин D на таблетки, с които ще засилите имунната система и ще подобрите настроението си.

 

Отделете малко време за себе си

Есента и зимата са начинът на Земята да ни каже да забавим темпото. Започнете да си водите дневник или проследявайте настроенията си, за да разберете как наистина се чувствате.

 

Обърнете внимание на своето здраве

Не отлагайте, ако имате проблеми със здравословното си състояние. Запазете час при личния си лекар, никой не обича есенните вируси, които пречат на живота. Гадост!

Подсилете имунната система

Можете да направите това, като пиете много вода, приемате храни богати на витамини и миете често ръцете си, за да предотвратите настинките.

Подгответе се за лятното часово време

Когато можете си лягайте по-рано от обичайното, особено в седмицата преди да се сменят часовниците. По-дългите периоди на тъмнина са равни на по-дълги периоди на сън!

 

Направете си план с дейности за студените месеци

През зимата имаме склонност към хибернация, ако нямаме нещо, което да поддържа жизнения ни тонус.

Овлажнявайте кожата си

Ниските температури могат да изсушат кожата ви. Погрижете се тя да бъде хидратирата всеки ден и не забравяйте, че трябва да използвате слънцезащитни продукти по всяко време, без значение от сезона.

 

Купете си сезонни зеленчуци

Цвекло, броколи, зеле, патладжан, зеле, тиква, бульони, джинджифил и тъмнолистни зеленчуци са чудесен избор.

Останете активни!

Може да ви е приятно, просто да стоите и да мързелувате, но трябва да се вземете в ръце, защото движението е изключително важно.

 

Обличайте се топло и предпазвайте тялото си от ниските температури

Уверете се, че имате ръкавици, шал, зимно палто, топли чорапи и гумени ботуши!

Направете "пролетно почистване" през есента

Пренаредете гардероба си и се отървете от вещите, от които не се нуждаете.

 

Подгответе дома си за евентуални екстремни метеорологични условия

Имате ли лопата за сняг? Дали фенерчетата имат батерии? Отоплителните уреди работят ли добре?

Вземете няколко книги, които да прочетете

Кой не иска да седне пред камината и да се наслаждава на танцуващия пламък на огъня и приятната миризма от пукащите дърва през студените зимни вечери?  Насладете се на момента и го съчетайте с хубава книга и чаша ароматно червено вино.

Бъдете добри към себе си

Празничните дни могат да доведат до наддаване на теглото, а всички останали могат да бъдат причина за лошо настроение. Послушайте тялото си и му дайте това, от което се нуждае, без да го ограничавате! Опитайте се да замените негативните мисли с позитивни.

 

Източник: activemindsblog.org