През 1926 г. Кодак започва работа по създаването на цветна фото- и кинолента

През 1959г. в Москва е открито международното летище Шереметиево. То е едно от основните четири летища в руската столица. 

Разположено е на 31 km северозападно от Москва, на територията на градския окръг Химки в Московска област, между градовете Химки и Лобня. Разстоянието от московския околовръстен път по Ленинградското шосе до терминал „А“ е 13 km, до терминали „D“, „E“ и „F“ – 9 km.

От юни 2019-а година Шеремето носи името на Александър Пушкин.

През 1972г. след най-изтощитeлната война в историята си американската армия напуска Южен Виетнам. Войната продължава почти 20 години, а жертвите са близо 2 млн. САЩ не успява да спечели и губи влиянието си във Виетнам. 

В САЩ в средата на 60-те години започва огромно недоволство към войната, която поглъща и милиарди. 

Много от войниците, които се завръщат получават психични разстройства и голяма част от тях се самоубиват. Войната е считана за най-тежката в историята на САЩ. 

През 1984 г. Варненският делфинариум е открит за посетители. Той разполага с 1200 седящи места и е единственият делфинариум в България. 

Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се пълни с морска вода чрез специална помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преработка преди да достигне до басейна. Делфинариумът разполага и с кафе-сладкарница с прозрачна стена към аквариума.

Във варненския делфинариум има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо, Доли и Мика (най-известния) са донесени от далечните брегове на Гватемала и Куба, а Йоана,Бимбо и Флипър са родени във Варненския делфинариум.

Идеята за създаването в България на делфинариум на черноморското ни крайбрежие за пръв път е лансирана от зоолога Николай Боев. В първоначалната си формулировка тя се е отнасяла за южното ни Черноморие. Цяло десетилетие той не се отказва от нея. Дори в плановете за развитието на тогавашния национален парк „Ропотамо“ бил изготвен и проект за неговото изграждане. Той обаче останал нереализиран. Построен бил делфинариум във Варна. Той е вторият на Черно море след този в Батуми (Грузия).

През 1995г. на околовръстното шосе в София катастрофира камион, в който изгарят 14 войници от трудови войски. Войниците са се връщали от учение, а камионът се врязва в трактор и избухва в пламъци. От 15-те войници само един оцелява с тежки наранявания. И до днес този случай е обвит в мистерия, защото зад камиона се е движел считания за кръстник на българската мафия Иво Карамански. Има различни версии, включително и за опит за атентат срещу Карамански с гранатомет. Това е най-голямата трагедия с български войници в мирно време. 

През 1999г. в много от страните по света, включително и в България се наблюдава последното за ХХ век слънчево затъмнение. Това е и последното пълно слънчево затъмнение. През новия век общо пет пъти е имало частично слънчево затъмнение. 

Общата продължителност на фазата на пълно затъмпение на слънцето е 2 мин. 23 сек.

Твърди се, че това слънчево затъмнение е наблюдаваното от най-голям брой хора в човешката история, тъй като пълната фаза е наблюдавана в много от най-гъсто населените райони на Земята.

Рожден ден празнуват един от основателите на "Епъл" Стийв Возняк, както и пловдивският щангист и олимпийски медалист Стефан Топуров

Умира българската пророчица баба Ванга и известният комедиен актьор Робин Уилямс.

Робин Уилямс