Оказва се, че освен с каруци и корупция, България се презентира пред чужденците и в благоприятна светлина. Културното ни наследство, старинната архитектура, вдъхновяващ ландашафт, изключителна природа и пейзажи - всичко това е изтъкнато в международния букинг сайт clickstay.com, който предлага 9 неща, които да направите, докато сте на Черноморието. 

Представяме ви краткия увод на статията и креативните идеи, от които можете да се възползвате през отпуската:

Всяко лято хиляди туристи и българи се отправят към бреговете на Черно море. Морските курорти в България успешно се конкурират с тези в европейските й съседки, като Испания и Португалия. Почивките там не само са атрактивни от финансова гледна точка, но и предлагат изобилие от възможности за забавление. По бреговете има стотици интересни места, които да посетите и разгледате, предвид богатото културно наследство и история на България. Ако сте любители на спокойствието и тишината, искате да поплувате волно или да лежите на сянка необезпокоявано - по Черноморието има достатъчно девствени плажове, на които да се насладите. И тъй като стотици туристи това лято вече се отправят към Слънчев бряг, ето 9 страхотни неща, които да направите докато сте на българското море.

Освен като изключително атрактивна дестинация за почивка, статията определя България и като място на неограничени възможности за хубави преживявания. Богатството от архитектурни паметници и множество интересни места за посещения - това са основните акценти, които трябва да наклонят везните и посетителите на сайта да се ориентират към летуване в България.

1. Посетете някой от многото красиви градове..
Варна е безспорно един от най-населените градове в България, но други като Каварна, Бургас и Балчик остават изключително популярни сред туристите. 

 

The town of Balchik on the Black sea coast, Bulgaria.

2. Разгледайте древните квартали в морските градчета и задължително отидете до Стария Несебър.

С над 2000 години история и под защитата на ЮНЕСКО, в Несебър са събрани белезите на гръцко, тракийско, римско и византийско културно наследство. 

Nesebar is an ancient city on the Black Sea coast of Bulgaria.

3. Насладете се на прекрасна храна в непосредствена близост до плажа..

Богат избор от фантастични плажове, където можете да откриете едни от най-добрите ресторанти с изглед към морето. Хранете се и се наслаждавайте на морския бриз. 

4. Посетете природния резерват на нос Калиакра, завладяващ със своята детствена природа ...

Съзерцание – усетете величествената природа, слейте се с пейзажа, изгубете се в небето над Калиакра. Предлагат се и панорамни обиколки по вода с каяк - уверяваме ви, няма по-добър начин да се насладите на този фантастичен природен резерват. 

Kaliakra nature reserve on the Black Sea Coast

5. Адреналин и емоция предлагат бързеите!

Лодки, катарамани, каяк обиколки и рафтинг - това са само малка част от най-вълнуващите морски приключения, в които да се впуснете.  

 6. Прекарайте един ден на пързалките, изпълващи водните атракциони на Слънчев бряг!

Аквапарковете са идеални за семейства, искащи да избягат от пясъчните брегове на Черно море и да се насладят на фантастичен ден на високи водни скорости! 

7. Танцувайте под лъчите на слънцето на един от множеството фестивали, които ежегодно се провеждат по българското черноморие!

Всяко лято, Слънчев бряг е домакин на редица фестивали: от Spirit of Burgas до Kavarna Rock Fest!  

 

Festivals in Bulgaria, Sunny beach Bulgaria

8. Намери си своя плаж: от претъпкани до.. необитаеми.

България разполага с почти 400-километрова крайбрежна ивица. Сами разбирате, че можете да се пуснете от най-северната точка до най-южната и да откриете най-комфортното за себе си място! Направете го.. намерете своя малък залив!

9. Хванете изгрева на залива Болата!

На това място, никой, никога, не си помисля, че трябва да остане в леглото! Улавянето на изгрева в Болата е едно незабравимо преживяване. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg