Биляна Лазарова е една от звездните абитуриентки тази година. Тя завърши в частното училище със специалност английски и испански език. Освен с успехите си на модния подиум, тя е все по-успешна и в музикалните среди.

Качила се на сцената в най-ранните й години, нейният по-голям успех идва през 2012г. в шоуто „Големите надежди“. Този период описва като „катарзис“ в живота й. Сблъскала се със славата толкова рано, пред TrafficNews младото момиче обясни, че не е била подготвена за хорските коментари и за цялата отговорност, която популярността носи.

„Хейтът ме срина тогава психически, аз бях просто едно дете. Голяма част от хората ме заплашваха и аз всъщност не осъзнавах, че проблемът не е в мен. Тогава реших да изчезна за няколко години“, сподели още певицата.

Няколко години след паузата тя сама решава да се завърне на сцената. През 2017г. става победителка на световен конкурс за красота и успоредно с това издава дует с Кристо.

Тук не приключват успехите й. Според фенове изминалата 2018 година е най-силната за Биляна Лазарова. Освен участие в уеб риалитито на Мегз „InstaQueen“,  през зимата на 2018г. започва съвместна работа с трап групата MurdaBoyz.

Какво още разказва за себе си и за предстоящите й планове пред TrafficNews, вижте в следващото интервю :

- Решила ли си какво искаш да учиш

- Да, аз от доста години съм се ориентирала към психологията, психиатрията, неврохирургията и общо взето в този тип образование.

- А къде ще учиш ?

- Oще се двоумя дали да замина за чужбина или да остана тук, което решение тепърва ми предстои да взема, защото чисто в професионален план не съм сигурна как ще ми се развият нещата.

- Що се касае до такава специалност трябва много сериозна подготовка, за да полагаш изпит. Мисля, че когато съм готова с избора си ще се подготвя много добре, за да ме приемат.

- Когато стана по-популярна усети ли промяна в отношението на твоите съученици към теб ?

- Естествено. За жалост напоследък нямах толкова време да обръщам чак толкова внимание на училището и това малко ме отчуждава. Дори да не се показва явно е имало моменти в които съм усещала промяна в отношението към мен.

- А учителите ? 

Моето училище е иновативно и там много подкрепят извънкласни дейности. Те винаги се гордеят с нашите постижения. След всеки мой успех ми звънят да ме поздравят. В моето училище винаги са ме подкрепяли, а не обратното.

- Как мина изпращането ти ? Вълнуваше ли се ?

- Ако трябва да бъда честна не очаквах да е вълнуващо. Но в момента в който отидох там и ни хванаха за ръка, изведоха ни пред училище, трябваше да изнеса реч и тогава изпитах истинско притеснение и вълнение.

- Отдавна не бях усещала това нещо. И си дадох сметка, че наистина се вълнувам и наистина училището по един или друг начин не само като институция, а и като общност ми е повлияла и има роля в живота ми.

- Какво те накараха да рецитираш ?

- Те много искаха да изпея някоя песен, но аз отказах, защото исках за последен път да бъда част от колектива като ученик, a не като певица. Но пък излязох и благодарих на учителите. Tе ме попитаха същото, което ти ме питаш - как се чувствам, как приемам раздялата. Аз не бях подготвена за диалог и в този момент усетих истинско вълнение и даже се обърнах към съучениците ми за реакция, те слушаха и се трогнаха от думите ми, което беше неочаквано за мен. Позитивно беше изпращането противно на очакванията ми доста се вълнувах.

- Родителите ти там ли бяха ?

- Не, родителите ми ще присъстват на бала. Като цяло те не са много публични. Нямам нищо против да ги покажа и на снимки в социалните мрежи, те също нямат нищо против, но не искам да ги товаря с това нещо. Те си имат своето ежедневие и малко или много ако са искали да бъдат част от публичните личности щяха да се занимават с други неща. Просто родителите ми на сто процента ме подкрепят, винаги са зад мен за всяко едно решение чисто като менажиране те са зад образа ми в публичното пространство, просто са зад кулисите.

- А как реагират на провокативните ти песни и видеоклипове ?

- Те знаят. Аз така съм и възпитана, и така съм отгледана, че това е образ и личността която си ти и медийният ти образ са две различни неща. Това, че публичният ти образ е различен от твоята реална личност е един вид инстинкт за самосъхранение, защото цялата тази популярност те прави много уязвим. Aз по този начин си поставям бариера спрямо хоратa.

- Сама ли си финансираш проектите ?

- Сама разбира се, че не. Отново това е благодарение на родителите ми, но всичко е с идеята това положение да се възвърне.

- А имаш ли си приятел ?

- Имам, да. Отдавна не съм с Ники. Със сегашния ми приятел съм вече от доста време. И този път реших да запазя личните си отношения лични. Показността е излишна. Той не е популярен и смятам, че най-добре е когато можеш да разграничиш личния от професионалния си живот.

- А как реагираш на негативните коментари спрямо теб ?

- Не ги чета, защото е доста трудно, когато се качиш на сцена и триста човека ти кажат, че не ставаш - ти започваш да се чудиш ставаш ли, не ставаш ли. Но в крайна сметка тези хора не ме познават, аз не съм ги засегнала по никакъв начин.

- Имаше едно видео с момиче, което се качи на сцената при теб и ти я ритна. Тогава имаше много остри коментари спрямо теб. Какво се е случило ?

- Още един пример за силата на медийното пространство е, че нещата винаги могат да изглеждат по друг начин. Всеки, който присъстваше там знае, че това момиче ме нападна. Тя през цялото време седеше долу – заплашваше ме, обиждаше ме и накрая просто се опита да се качи на сцената. Когато хората имат един образ срещу себе си те започват да си позволяват доста неща. Не приемат факта, че ти си реално човешко същество, което чувства, което мисли, което разсъждава и е много лесно върху една картинка ти да изливаш обиди, заплахи и тн. Това, че аз съм популярна не ме прави по-малко човек. И всеки един, когато тръгнеш да го нападаш той ще се защити.

- А с твоята колежка с псевдонима Котенцето в какви отношения сте ?

- Ами там конфликтът според мен е генериран за ПР. Нямам личен конфликт с нея, но просто… Ние нямаме допирни точки, защото сме много различни като характери и чисто личностно. По-скоро е от напрежение и смут, ей така се породи изкуствено със статии, коментари и слухове най-вече.

- А кой го породи? Тя или феновете й ?

- Ами по-скоро бяха феновете й. Аз никога не съм я провокирала, даже в много случаи съм постъпвала по такъв начин, че да я успокоявам. Когато тя проявява агресия спрямо мен само се излагаме пред хората.

- Да очакваме ли изненади от теб в музикален план ?

- Сега предстои нещо доста интересно MurdaBoyz, планираме да направим нещо по-различно като проект, но самата идея ще се коментира тепърва на отделна среща. Още нов проект няма.

- При мен ежедневието е много бурно и нещата ми се случват ден за ден. Просто телефонът звъни и идват нови предложения.

- Няма как да пропусна и да те попитам за ангажиментите ти свързани с Мегз. Стриктна ли е, как се работи с нея ?

- Изключително приятно се работи. Ангажиментите с Мегз ми носят най-много дивиденти от който и да е било друг. Работата с нея е на много високо ниво.

- А кога ще стартира уеб риалитито „InstaQueen“ ?

- Другата седмица стартира, вече са пуснали промота. Избрани са момичетата. Този сезон е още по-вълнуващ. И миналият беше хубав, но все пак първи беше по-скоро като тест. В този сезон си личи, че има изградена структура и доста интересни неща които се случват.

- Момичетата са много различни типажи не са просто красиви лица а всяка една от тях има история и има нещо зад гърба си, което да разкаже там. Но със сигурност има какво да се види, не е просто шоу. Аз самата също ще го гледам.