Само две седмици остават до старта на абитуриентски балове 2019, а Пловдив отново ще бъде огласен от шумното преброяване на зрелостниците от 1 до 12. 

Дванадесетокласниците от различните учебни заведения завършват финалните щрихи около подготовката за специалния ден и вече са запазили дати в местните хотели за своята последна училищна вечер.

Както през последните няколко години, така и през 2019, начало на абитуриенските балове ще бъде поставено на 23 май, а финалът ще бъде на 26 май, когато е последният от тях. 

Ето къде и кога ще празнуват зрелостниците на Пловдив: 

Първи, на 23 май, своите тоалети ще покажат учениците на ПГО "Ана Май", ПГ по Машиностроене; СУ "Отец Паисий" гр.Стамболийски, които са избрали хотел „Тримонциум“ за голямата вечер. 

На същата дата ще празнуват и абитуриентите на "Професионална гимназия по електротехника и електроника", които ще бъдат в "Новотела".

Голяма част от учебните заведения под тепетата са избрали празничния 24 май за своя абитуриентска вечер.

По червения килим на „Новотел” Пловдив традиционно ще минат учениците на Езикова гимназия „Пловдив“, Националната търговска гимназия и Международно училище "Класик".

В "Тримонциум" ще отбележат завършването си СУ "Св.П.Евтимий", СУ "Св.Седмочисленици", ПГ по Битова техника и СУ "П.Хилендарски".

Дванадесетокласниците от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ и този пък са ангажирали Виенския павилион в Панаира.

На 24 май е и балът на абитуриентите от Езикова гимназия "Иван Вазов", които ще празнуват в хотел „Марица“.

Хотел „Санкт Петербург” е резервиран на 24 май от зрелостниците на ПГ по хранителни технологии и техника и ПГ по механотехника „проф. Цв. Лазаров“ и Частната Английска Гимназия "Стоянстрой".

Спортно училище "Васил Левски" ще отбележи вълнуващия ден в "Ландмарк Крийк Хотел", отново на 24 май. 

Последните две учебни заведения, които ще празнуват на тази дата са ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и СУ "Кирил и Методий", гр. Асеновград, които ще отбележат своето завършване в хотел "Империал".

Абитуриентите от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ са избрали датата 25 май за култовата вечер, а мястото е хотел "Тримонциум". 

Там те ще празнуват заедно с училище "Климент Охридски"; СУ "П.Яворов" и СУ "Черноризец Храбър".

На същата дата по червения килим ще минат и възпитаниците на Профилирана хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", които са ангажирали "Новотела". 

В този ден ще бъде и балът на Частно училище "Дружба", които са ангажирали хотела, откриващ невероятна гледка към Гребната база в Пловдив - "Ландмарк Крийк Хотел".

На 25 май на модно дефиле ще излязат и учениците от Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков", които също ще бъдат в "Новотела". 

Хотел "Тримонциум" е резервиран на 26 май за ПГ по Хранително-вкусова промишленост, Асеновград,  СУ "Л. Каравелов", ПГ по Транспорт; ПГЛВ гр.Перущица и СУ "Константин Кирил Философ". 

Тази дата са избрали и зрелостниците от СУ "Св. св. Кирил и Методий", които както всяка година ще отбележат своята абитуриентска вечер в хотел "Марица".