Нискотарифната самолетна компания Wizz Air обяви днес нов маршрут: София – Миконос. Стартирайки от 7 август 2020 г., новата услуга на Wizz Air ще се изпълнява два пъти седмично, в понеделник и петък, предоставяйки на клиентите удобен график за лятна ваканция на великолепния гръцки остров. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на Wizz Air на цени от едва 29.99 евро.

С добавянето на Миконос новите маршрути на Wizz Air от България от началото на 2020 г. са вече 17! Миконос е сред най-известните и красиви морски дестинации в света, посещавана от звезди като Леонардо Ди Каприо, Брус Уилис, Адриана Лима и други. По време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ.

Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пасажерите са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.