Списъкът с безопасни страни и региони, в които можете да изкарате добра и евтина почивка на плажа, значително е стеснен от коронавируса. Туристите, доколкото ги има, се опитват да намерят най-оптималните места за почивка и вестник The Sun реши да им помогне в това, обобщавайки и анализирайки всички възможности за туристически дестинации, които все още са безопасни, пише Блиц.

И така, къде в Европа все още няма нито един заразен с коронавирус?

В Европа епидемия бушува само в Италия, има много случаи във Франция, Германия, Великобритания и Испания, а в останалата част от Европа, мнозинството, се отчитат само няколко случая на коронавирус. От туристическите дестинации в Европа само Черна гора остава напълно „чиста“.

Въпреки, че пациенти с коронавирус, внесен от Италия, са регистрирани в Гърция, повечето курортни острови са абсолютно чисти: на първо място Крит, Санторини и Миконос.

Британците не споменават руските курорти - Сочи и Крим, но напразно - там няма нито един заразен човек, а за почивка там можете да намерите хотел за всеки вкус и бюджет.

Кои са другите държани, популярни сред туристите, без коронавирус:

Може да почивате на островите Кабо Верде, които са разположени в Атлантическия океан, на юг от Карибските острови. Но следните области са повече от подходящи:

Известният Бали остава без коронавирус.

Виетнам по принцип излекува всички пациенти с коронавирус на своята територия - сега хотелите предлагат огромни отстъпки там, а самолетите летят в достатъчни количества.

Недокоснати от коронавируса са страни като Лаос и Мианмар в Югоизточна Азия. Въпреки че като цяло търсенето на ваканции е паднало в целия регион и просто защото Китай се намира в близост до тези страни на картата, туристите не искат да разберат подробностите, предпочитайки да стоят далеч от Китай и Южна Корея.

Всъщност Куба, която е все по-популярна, е напълно без коронавирус, а чартърите и редовните полети летят до острова на свободата. 
Ямайка и Барбадос също са чисти - но не можете да стигнате евтино.