Тунис отваря границите си за туристите този месец. Страната ще посреща посетители от Европа от 27 юни, след като през март бе принудена да спре пътуванията заради пандемията.

Тунис има само 1 087 потвърдени случаи на коронавирус и 49 смъртни случая - в сравнение с 286,194 и 40 532 във Великобритания.

И тъй като Тунис не съобщава за нови случаи на COVID-19 в продължение на четири дни подред, страната иска отново да отвори границите си за първи път от три месеца.

Въздушните, сухопътните и морските граници ще бъдат отворени за международни пътници от 27 юни, потвърди министърът на туризма Мохамед Али Туми.

Министърът на транспорта Ануар Мароуф добави: "Ние обсъждаме всички страни, с които имахме директни полети и разговорите продължават."

Той каза: "Тунизийските граници скоро ще бъдат отворени за посрещане на германски, европейски, алжирски и други туристи."

Също така, обаче предупреди, че това ще се случи в зависимост от това кога страните от ЕС ще отворят границите си към Тунис.

В момента Великобритания прилага двуседмична карантина за всеки, който влезе в страната от днес.

Според правителството на Обединеното кралство не само това, но и всички несъществени пътувания в чужбина все още не се препоръчват, въпреки че има надежди това да бъде намалено след дни.

Въпреки това министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви пред Sky News: "Наистина се надявам хората да могат да летят, за да отидат на лятна ваканция, но трябва да предприемем подход, който започва с повишено внимание."