Популярни наши готвачи, начело с шеф Андре Токев, разработват менютата, които ще бъдат включени в новата онлайн патформа. Целта е ресторантите и хотелите по курортите да привлекат наши туристи с български менюта и високи здравни стандарти. Това стана ясно по време на брифинга, на който бе представена платформата "Опознай България". 

Както вече съобщихме, приложението ще стартира на 1 юни заедно с летния сезон. Идеята е там да могат да се правят резервации за хотели и ресторанти, като се гарантират най-добрите цени, качество и сигурност за потребителите. Участието на местата за хранене и настаняване е напълно безплатно и не е обвързано с търговски отношения. Всеки, който има желание, може да се включи. Единственото условие е да се спазват стандартите, които следват препоръките на СЗО, както и да се предлага българска продукция. 

В момента Министерството на туризма изготвя указанията към местата за настаняване. То ще има и ангажимент да промотира новата платформа. 

"Надявам се, че много от представителите в сектор туризъм ще се включат с добри оферти, предлагайки добро качество.", каза министър Ангелкова. Все още не е ясно колко представители на бизнеса ще се включат. 

"В България има достатъчно качествени продукти, за да задоволят вътрешното потребление. Можем да предложим български стандарт за наши и чужди туристи. Ще се радвам да видим най-добрите хотели да спазват високи здравни стандарти, да предлагат българско меню", допълни министърът на земеделието Десислава Танева. Именно Министерството на земеделието, храните и горите ще поеме контрола по спазването на зададените изисквания.