Община Хисаря спечели наградата за Иновативен проект в областта на туризма и бе удостоена с титлата "Най-впечатляваща община". 

"Всяка награда е успех! Успех, който идва след много труд!", заяви кметът на Хисаря Пенка Ганева, която представи града с щанд на едно от най-мащабните туристически събития на Балканите "Ваканция и Спа Експо 2020". Той привлече вниманието на посетителите още при откриването на изложението.

Общината се представя с богат културен календар за 2020 година, с хотели, ресторанти, спа и уелнес центрове, специализирани предложения за винен, еко и селски туризъм, както и с изобилната си колекция от археологически забележителности.

Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави кмета на община Хисаря инж. Пенка Ганева за атрактивното презентиране на туристическите възможности в региона.

„Хисаря е част от важно стратегическо направление в развитието на българския туризъм, а именно балнеологията и медицинския туризъм. Това, в съчетание с възможностите за културно-исторически туризъм, дава възможност на общината да предлага свой уникален туристически продукт, който покрива широк спектър от услуги", съобщиха от общинската администрация.