Ако досега сте избирали морето за летния си отдих, е добре да преомислите концепцията си за ваканцията.  Все повече хора се ориентират към прохладата на планината през горещия сезон. Ако това лято изберете Банско, ще получите всичко, което ви е необходимо за идеален отдих – уникално красива природа, кристално чист въздух, уют и гостоприемство, а също и много вкусна кухня.

Струва си да отскочите до планината дори и само за няколко дни и затова екскурзиите до Банско стават все по-актуални. А по отношение на настаняването, няма за какво да се безпокоите - Апартхотел Лъки Банско предлага петзвезден лукс и водни приключения. 

С какво изкушава туристите Банско през лятото?

Ако вече познавате Банско като зимен ски курорт, е време да откриете очарованието му и през топлите сезони. Популярността на града, разположен в полите на Пирин, расте с всяка изминала година и причините за това са много.

Разходка по улиците на Банско ще ви даде представа за уникалната му атмосфера, която се подсилва от интересни исторически и архитектурни паметници. В градчето отлично съжителстват красиви стари къщи от къмък и дърво от времето на Възраждането и  нови сгради и хотели, като повечето от тях са в алпийски стил.

Няма нужда да ви убеждаваме във възможностите за туризъм в планината през лятото. Банско е изходен пункт за много туристически маршрути в Национален парк Пирин, а чистият въздух и спиращите дъха гледки са гарантирани. 

В района има условия за практикуването на различни видове спортове. Културната програма също е на ниво. В Банско целогодишно се организират международни фестивали и концерти.

В непосредствена близост до града се намират спа курортите Баня и Добринище, известни с лековитите си минерални води.

Гостоприемен домакин за семейни и групови посещения през всички сезони е петзвездният апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Той е разположен само на 450 м от центъра на курорта и разполага със 115 луксозни студия и апартаменти. Голямо удобство за гостите е, че на тяхно разположение са напълно оборудвани кухненски боксове. Помещенията са много просторни и модерно обзаведени, а изгледът от терасите дава усещането, че планината е на една ръка разстояние.

Модерен аква комплекс привлича любителите на плуването и здравословните спа процедури

Откритият аква комплекс Леонардо разполага с външни басейни за възрастни и деца, които са разположени в непосредствена близост до основната сграда на петзвездния апартхотел Лъки Банско.

Тук можете да придобиете тен на шезлонги от тиково дърво или да се скриете от слънцето под луксозни шатри, подходящи за двойки.  Водата в басейните е с постоянна приятна температура от 29 градуса. Басейните периодично се допълват с минерална вода от източниците в село Баня.

В непосредствена близост до басейните се намира италиански ресторант, който предлага атрактивно меню и отлично обслужване. Целият комплекс радва с уюта си в средиземноморски стил и докато се наслаждавате на слънцето и водата, можете да си поръчате интересни коктейли, току-що приготвена храна или чаша отлично италианско вино, които ще ви бъдат сервирани направо на масичката до шезлонга.

Ултрамодерен Спа център дава възможност по време на престоя си в Лъки Банско да подобрите тонуса си с приятни и здравословни процедури. В комплекса се намират единствените в Банско био басейни за деца и възрастни с температура на водата 33 градуса. Има също малък басейн със соли от Мъртво море.

Наслада за сетивата носят водните процедури, сред които са джакузи, шокова вана, контрастни, приключенски и хидромасажен душ.

Безспорни ползи за здравето носи и халотерапията, която е много ефикасна при болести на дихателната система и кожни проблеми. Солната стая в Лъки Банско и направена от тухли от натурална хималайска сол, а за успокояващия ефект допринася и подбраната нежна музика за релакс.

Ако ви дойдат много спа процедурите, можете за тонус да разнообразите и с малко фитнес, за който също има подходящи условия.