Остава по-малко от месец до великденските празници, а заедно с тях поредицата от няколко почивни дни. По този повод направихме мониторинг на офертите, които предлагат хотелите както в България, така и в чужбина в този период.

Впечатление прави, че голяма част от офертите в чужбина излизат в пъти по-евтино, като много от българите вече са се насочили да почиват именно извън страната.

Тенденциозно е хотелиерите у нас да повишават значително цените на пакетите, които предлагат през празничните и почивни дни, като проверките ни през времето са доказали тази им практика. Тази година Великденските празници се падат от 14 до 17 април включително, което прави общо четири почивни дни.

Поради тази причина голяма част от българите решават да се възползват от почивните дни и да се отдадат на почивка и релакс.

Свободни вили и къщи под наем в периода от 14 до 17 април край Пловдив вече почти няма. Ако имаме късмета да намерим свободно място, което да е с капацитет над 10 души, то е без механа, на която голяма част от българите държат.

Четири нощувки в Банско на база All Inclusive, с настаняване в двойна стая стандарт или апартамент би ни струвало 442 лева на човек, като това е най-евтиният вариант.

В Разлог ни предоставят възможността да отседнем в петзвезден хотел за четири дни, за близо 900 лева на човек.

Цените във Велинград за поредна година не ни изненадват, като отново са едни от най-високите. Петзвезден хотел със закуски и вечери за три нощувки на човек е близо 800 лева.

Едни от малкото останали налични оферти в този период показват, че четири нощувки на Черноморието, включващи пакет за двама с 4 нощувки със закуски и 3 вечери, в двойна стая са от порядъка от 700 до 800 лева.

По друг начин стоят нещата с офертите зад граница.

Сайт за промоционални оферти предлага екскурзия до Германия, Франция, Швейцария и Италия от 8 нощувки в периода 15 до 23 април с включени закуски, плюс самолетен транспорт за общо 1099 лева на човек.

Екскурзия до Милано, Женева, Париж и Брюксел от 4 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт и възможност за посещение на Айфеловата кула ще ни струва 750 лева, което е по-евтино от цените на пакетите, които се предлагат във Велинград.

Оказва се, че доста по-рентабилно би ни излязло да се възползваме от офертите зад граница.