В 9 часа на плажа на Слънчев бряг няма нито един свободен чадър. Десетки туристи стават почти по тъмно, за да си "резервират" шезлонг с обичайната хавлия. Курортът буквално се пука по шевовете. Туристите са предимно българи, които предпочитат да си спестят опашките по границите и допълнителните ПСР тестове при влизане в Гърция и се връщат в българските курорти. 

"Вечер по централните алеи прилича на манифестация. От 20 години работя в курорта, но такова нещо не съм виждал", коментира служител в хотел. Баровете и ресторантите са пълни, придвижването с кола е изключително сложна задача. В сайтовете за настаняване няма никакви оферти за хотелите на първа и втора линия, има единични предложения за комплексите , които са доста далеч от брега. 

Подобна е картината по цялото Южно Черноморие. Несебър, Созопол, Черноморец, Лозенец, Царево са пълни на 100 процента, а туристите се оплакват, че в градчетата вече няма място за паркиране. В къмпингите картината е същата, а резервации има чак до 6 -ти септември.