Тематичните паркове бавно започват да отварят, като Thorpe Park и Alton Towers се надяват да посрещнат гости от юли.

Един от най-задаваните въпроси от много любители на забавленията обаче е кога ще бъдат отворени отново парковете на Дисни.

Докато Дисниленд Шанхай вече функционира, Disney World във Флорида се надява да отвори това лято. Все още обаче остава оскъдна информацията за Дисниленд Париж.

Ето всичко, което трябва да знаете за Дисниленд Париж и новите промени, които можете да очаквате.

Кога отново ще отвори Дисниленд Париж?

Датите за повторното отваряне на Париж в Дисниленд тепърва ще се разкриват.

Уебсайтът обяснява: „Очакваме с нетърпение да ви посрещнем отново в Дисниленд Париж и ще обявим възможно най-скоро нашата официална дата за откриването.

„Нашите планове ще отразяват предпазлив подход, предназначен да даде приоритет на здравето и безопасността на нашите гости и служители, като същевременно ни предоставя подпис на гостите на Дисни.“

Докато другите паркове на Дисни в САЩ и Азия вече са отворени или планират да отворят с ограничен капацитет следващия месец, няма новина за Дисниленд във Франция.

Някои тематични паркове в Европа също вече функционират - Europa-Park в Германия и Efteling в Холандия, но тъй като Франция бе една от страните с най-затегнати мерки предвид пандемията с коронаруса, може да мине известно време, докато Дисниленд бъде отворен отново, пише The Sun.

Френското правителство заяви, че някои тематични паркове могат бъдат отворени от 22 юни, но Дисниленд в Париж ще бъде затворен до "поне до 14 юли".

Колко ще струват билетите?

Миналата година билетите струваха между 76 и 217 британски лири в зависимост от това колко атракциони са включени в билета, докато офектите за паркове, хотели и Eurostar започват от £159pp.

Понастоящем цените на билетите включват мини билети, които позволяват всяко пътуване извън пика, от £ 52,51 за възрастни, до билети за Super Magic, които ви позволяват да го посетите през всеки ден от годината за £ 79,21.

Те все още могат да бъдат резервирани на уебсайта, тъй като могат да бъдат използвани за бъдещи дати, когато паркът отвори отново.

Ако вече имате резервирани билети преди откриването на парка - Дисниленд позволява пълното възстановяване на суми или ваучери за разходите, ако пътувате преди 14 юни.

Ще отворят ли и хотелите?

Новият хотел на Дисни в Ню Йорк - The Art of Marvel няма да бъде отворен на планираната дата 14 юни.

Всеки с резервирани резервации до октомври могат да получат пълно възстановяване на сумата, която са заплатили.

Очаква се останалите хотели да отворят заедно с отварянето на парка, въпреки че това зависи от правилата за безопасност и ограниченията на капацитета.

Какви са новите правила, които се въвеждат?

Тепърва ще бъдат публикувани нови насоки за безопасност и социално разстояние.

Другите тематични паркове обаче въвеждат нови мерки като проверка на температурата на входа, насърчаване на безконтактно плащане и допълнителни хигиенни станции в целия парк.

Някои налагат носенето на маски за лице, докато други отварят с ограничен капацитет, като например 30% в началото.

Вероятно ще бъдат засегнати и някои от атракциите - затворените возила могат да останат затворени, докато влакчетата могат да работят с празни редове между всяко семейство.

Legoland също отваря врати от 4 юли, като цели редове ще остават празни между гостите, за да се осигури социално дистанциране.

Новият тематичен парк в размер на 3,5 милиарда британски лири, наречен „UK Disney World“, обяви публична консултация относно плановете си за това лято.

Уникалното място в Лондон, което ще бъде построено върху 535 акра земя върху бивш циментов завод в Суонскомб, Кент, се очаква да отвори през 2024 година.