Страховете от втора убийствена коронавирусна вълна принудиха крайбрежните горещи точки в Испания да затворят. 

Испания отново отвори границите си за европейските туристи преди около две седмици в опит да стартира икономиката си, но вчера скокът на заразени с COVID-19 наложи втора локална карантина.

Северозападната испанска област Галисия наложи ограничения за около 70 000 души в неделя, ден след като Каталония също въведе местно блокиране, за да ограничи разпространението на заразата. 

Хората, живеещи в Марина по северното крайбрежие на Испания в провинция Луго, няма да могат да напускат района от полунощ в неделя до петък, съобщиха служители.

Изключения ще се правят единствено за пътуващите по работа.

Плажовете в Малага намалиха броя на посетителите си, за да осигурят социално дистанциране.

Около 55 плажа в южната част на Испания в района на Андалусия бяха затворени вчера, според вестник Sur, базиран в Малага.

Малага е най-засегнатата провинция, следвана от Кадиз и след това Хуелва, заявиха представители.

Освен това хората са длъжни да носят предпазна маска навън, дори ако са на плажа или около басейни.

Служители в Чипиона, близо до американската военноморска база Рота, публикуваха информация в реално време, показваща, че два от плажовете й са достигнали максимален или почти максимален капацитет - Крус дел Мар и Трес Пиедрас.

Очаква се обаче условията да се влошат още повече през юли, тъй като пристигат повече чуждестранни туристи, а плажовете в южна Испания обикновено са най-натоварени между средата на юли и средата на август.