Понастоящем правителството на Обединеното кралство обсъжда въздушен мост, който да позволява пътуване без карантина между две държави с редица дестинации за почивка като начин за продължаване на пътуването през тази година.

Това включва Испания, Гърция и Португалия, всяка от които се надява да посрещне британските туристи това лято.

С прилагането на двуседмична карантина за британците, които влизат в страната от следващата седмица, мнозина няма да могат да отидат на почивка без споразумение за въздушен мост.

В Турция има 167 410 случая на коронавирус и 4630 смъртни случая - много по-ниски от съответно 281 661 и 39 904 в Обединеното кралство.

Турският министър на транспорта Адил Караисмаиглу каза, че страната му планира да възобнови полетите с около 40 държави през юни, като постигне споразумения за взаимно пътуване с 15 държави.

Това може да включва Обединеното кралство.

Правителствен служител в Турция каза пред Financial Times, че споразумениеto между Обединеното кралство и Турция е близо, като датата 15 юли е временна дата за възобновяване на пътуването.

Те казаха: „Двете страни са в тясна връзка. Обединеното кралство е много важна страна за нас. " Те обаче добавиха, че всичко ще зависи от "траекторията на британските инфекции".

Тъй като ежедневните случаи на коронавирус в Обединеното кралство все още са сравнително високи, това може да попречи на възможността за въздушен мост, освен ако те не започнат да намаляват.

Обединеното кралство отчете вчера 1805 нови случая и 195 нови смъртни случаи, с което смъртният брой наближава 40 000 - най-високият в света след САЩ.

Почивките в Турция може да са много различни за британците, когато се върнат.