Преминаването по пътя Пловдив - Асеновград през нощта е истинско предизвикателство, а причината, че шофьорите разчитат само на фарове и лунна светлина. На самото шосе е тъмно като в рог, въпреки че по същество има много препятствия, които в крайна сметка могат да доведат до трагичен инцидент. 

"Няма никакви строителни дейности по трасето, но така афиширането осветление на работи! Кога ще бъде пуснато уличното осветление на пътя между Пловдив и Асеновград?", с този въпрос се обърна към TrafficNews шофьор, който често се сблъсква с тъмната обстановка. 

С такива въпроси се обърнахме и към Агенцията по пътен контрол, която отговаря за републиканския път. От АПИ обаче отговориха, че в момента тече процедура за сключване на договори.

"Изграждането на осветителната инсталация в около 10 км участък от път II-86 Пловдив – Асеновград завърши в края на юли т.г. Към момента между Областно пътно управление – Пловдив и електроразпределителното дружество ЕВН България се провежда процедура за сключване на договори за присъединяване на новоизграденото осветление към електроразпределителната мрежа. След сключването им ще бъде пуснато и осветлението в отсечката Пловдив – Асеновград", пишат в отговор до TrafficNews от АПИ. 

Снимка: Архив от пътно-транспортно произшествие по пътя Пловдив - Асеновград