За 180 дни трябва да бъде изградено кръговото кръстовище на пътя Пловдив-Карлово край отбивката за село Строево. На пищна церемония кметовете на общините Марица и Пловдив Димитър Иванов и Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и други политически дейци направиха първата копка на съоръжението, което ще бъде за над 1 милион лева.

Историята за изграждането на кръговото е още от 2009 година, когато община „Марица“ настоява за този проект пред държавата. Следва отчуждаване, проектиране и най-после отпускане на средствата за изграждането на пътя.

Кметът на община „Марица“ обясни, че първата копка днес се прави символично, а реалните строителни дейности ще започнат до месец, тъй като проектът трябва да се съгласува. От своя страна кметът Иван Тотев заяви, че двете общини Пловдив и Марица работят много добре, като всичко добро, което се случва в едната е добре и за другата. Тотев обеща, че община Пловдив ще изгради осветлението на пътя, не само до кръговото, но и до село Труд, което ще превърне отсечката в един градски булевард. По думите на кмета това е най-натоварения вход на Пловдив, като основния поток на автомобили идва именно от тук.