Тир катастрофира на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал непосредствено след 112 км на детелината, водеща до Цалапица и Съединение.

Турски тир пътуващ в посока София е минал през разделителната мантинела, навлязал е в насрещното движение и оттам се е забил в канавката. Ремаркето е препречило движението през пътя, водещ от магистралата към село Цалапица.

Материалните щети по каросерията на превозното средство са сериозни, но шофьорът е невредим без драскотина. Чист късмет е било, че по време на инцидента не е имало други моторни превозни средства пътуващи в посока Пловдив.

Все още се изясняват причините, поради които камионът е преминал през мантинелата и през пътното платно. По шосето има следи от гуми. Първите предположения след направените огледи са, че тирът е спукал гума и за това водачът е изгубил контрола над возилото.

Припомняме друг тежък инцидент с тир, станал преди година, който отне живота на младо семейство. В края на май 2018 година ауди с бургаска регистрация беше пометено от тир при почти същите обстоятелства - тирът с чужда регистрация премина през мантинелата в насрещното платно и се сблъска с лекия автомобил.

Млади жена и мъж са жертвите от страшната катастрофа на Тракия СНИМКИ+ВИДЕОГъмжи от полиция на магистралата, униформените свалиха дрон и разшириха периметъра на забранения за преминаване участък