Чисто нов паркинг за 82 автомобила ще облекчи паркирането в район „Северен”, до гара Филипово. Междублоковото пространство на улица „Победа” до преди два месеца бе заето от 30 гаража, боклуци и изоставени с години стари трошки. Преди коледните празници бе даден старта на реконструкцията и изграждането на модерен паркинг.

Тази сутрин символично бе открито новото бижу в квартала. Пространството е изчистено, разчертано, поставено е ново осветление и са монтирани скоби. Цялата инвестиция на районната администрация е 60 хиляди лева.

„Около 2/3 от местата са заети от жители на блока. Те са кандидатствали за платено място. Останалите нямат скоба. Оставили сме няколко места за заведенията, за да могат да паркират служебните си коли или да зареждат. Ако те искат могат да бъдат заето, но от ОП „Паркиране и репатриране”. Останалите, ако в бъдеще, някой иска платено място може спокойно да кандидатства. Пуска се молба и на базата на точкова система получава място. С приоритет са хора, които имат жилище и собствен автомобил”, каза кметът на район „Северен” – Рало Ралев.

До момента в администрацията на района има 250 отдадени срещу такса паркоместа. В статистиката не влизат обаче още два паркинга – този зад клиника Луксор, който е в процес на изграждане и на улица „Мануш Войвода”.

„Няма бой за паркоместа в района. Постоянно имаме молби за отдаване на места. Дори във вторник имахме запитване от жители на квартал Гагарин за изграждане на такива паркинги”, допълни Ралев.  

По време на откриването стана ясно, че е започната работа по запълването на дупките на Рогошко шосе. Кърпежът се извършва предимно през почивните дни, когато движението не е натоварено.

Още за реконструкциите в Кършияка може да видите ТУК:

Дойде ред и на забравена част от пловдивски булевард за пълна реконструкцияСтроително разрешение ще е готово до месец

Новият булевард в Пловдив готов до лятото, търсят му имеДо седмица официално ще влезе в сила последният етап от изграждането