Паркингът над моста на „Гладстон“ в частта откъм бул. „Цар Борис III Обединител“ зад Централна поща е вечно пълен и всеки паркира там както и където намери. Това пише читател на TrafficNews в сигнал до медията ни. Двете стоянки за таксита са вечно заети, велоалеята е все пълна с коли. Допреди месеци там не оставаше една кола без фиш, а от известно време - безхаберие, възмущава се гражданинът.

Медията ни се свърза с ОП „Паркиране и репатриране“. Оттам споделиха, че тяхна отговорност са обозначените паркоместата, които попадат в Синя зона. Те глобяват там всеки, който е паркирал, но не е заплатил престоя си.

Нерегламентираното спиране върху велоалеята или върху такси стоянката са в ресора на Общинска полиция. За TrafficNews от дружеството казаха, че са наясно с опитите на граждани и гости на града да хитруват и да си позволяват да паркират върху велоалеята или места, които не са предназначени за спиране, но не са спирали да извършват контрол в зоната и да глобяват нарушителите. Споделят също, че след 19ч няма репатриращ автомобил, който да вдига нарушителите и това понякога създава впечатлението, че нарушителите не се наказват, което, по техни думи, не е така.