Неправоспособен шофьор е предизвикал катастрофата на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив. Припомняме, че лек автомобил „Пежо“ с 38-годишен водач навлезе в лентата за насрещно движение и се ударил челно в лек автомобил „Ауди“, управляван от 35-годишен мъж.

Две коли се удариха челно на ПещерскоПътищата са хлъзгави, видимостта е лоша, внимавайте!

 

Медицинска помощ била оказана на по-възрастния мъж. Установено било, че той е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление. Освен това колата му била с прекратена регистрация, а табелите й – издадени за други два автомобила, единият от които обявен за издирване.

Тестът с дрегер на виновния водач отчел отрицателен резултат, но той отказал да даде кръвна проба за употреба на наркотици. Отведен е за едно денонощие във Второ РУ, образувано е досъдебно производство.

Пътно произшествие стана и в съботния ден, в резултат, на което мъж и жена са в болница. Около 17 часа, на кръстовище между бул. „България“ и ул. „Борислав“ в Асеновград лек автомобил „Фолксваген“ предприел обратен завой, отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил „Ауди“.

Под лекарско наблюдение са оставени 59-годишният шофьор на първия автомобил и негова спътничка. По случая е взето административно отношение.