С 5 годишен стаж зад волана е водачът, причинил мелето в шоурума в Кючука. За този период той е санкциониран 4 пъти по ЗДвП, два от които за превишена скорост. Това заяви шефът на Пътна полиция Пловдив - главен инспектор Йордан Милушев. Той добави, че младежът не е криминално проявен. Открит е на адрес, различен от този на който пребивава. Днес са му направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Задържаха беглеца, причинил мелето в шоурума в КючукаВодачът е на 23 години

"С него работи дознател по образувано досъдебно производство. Пред него ще даде обяснения защо е напуснал местопроизшествието. До момента знаем, че около 20 часа е настъпил инцидентът. Водачът губи управление, навлиза в насрещното платно и се забива в ограда и метално съоражение. Има лека травма, която не налага хоспитализация. За мен при тези щети по колата и инфраструктурата е Коледно чуда, че водачът се е разминал с тези травми", каза началникът на КАТ.

Той апелера водачите да следват правилата и закона за движение, да карат внимателно и с позволената за пътната обстановка скорост.

За подобно деяние законът предвижда от един до шест месеца лишаване от правото на управление на МПС и глоба до 200 лева.

Водачът от мелето в Кючука избягал след инцидента, забил се в шоурума с бясна скоростТелефонът и документите на шофьора все още са в колата