Поредната рискова ситуация на пътя с участието на шофьор от градския транспорт бе заснета в Пловдив. Читател на TrafficNews.bg е бил свидетел на нелепото шофиране, което се е запечатало на видеорегистратора на автомобила му. За съжаление на видеото не се вижда номера на автобуса, а разполагаме само с часа и мястото, на което преминава.

Действието се развива в понеделник в 9.53 часа сутринта на светофара на улица „Стефан Стамболов” и булевард „Никола Вапцаров”. Автобусът се движи към Коматевско шосе, а още от спирката на бившата баня „Русалка” започва да дава ляв мигач. Престрояване в лява лента или завой, обаче не последват.

„Първо реших, че иска да ме изпревари и намалих, той не предприе такава маневра и продължи да дава ляв мигач. Това още повече ме притесни, тъй като помислих, че на светофара ще завие пред мен, но и това не стана. Светофарът светна в червено, а шофьорът даде газ и продължи”, разказва нашият читател.

Във всеки един случай, всяко едно нарушение винаги се определя като безотговорно, но този можем да го категоризираме за абсолютно безотговорно, тъй като освен за себе си и за останалите на пътя, шофьорът отговаря и за живота на пътниците в превозното средство. Именно поради тази причина оправдания за нарушаване на правилника – няма!

*Видеорегистраторът не е със синхронизирани час и дата.