Родители от пловдивския квартал "Кючук Париж" изпратиха отворено писмо в редакцията на TrafficNews с апел - неразумните шофьори, които превръщат малките квартални улици пред жилищата им в магистрала, да се усмирят.

Те обясниха, че в района на ул. "Братя Бъкстон" 117-121  редовно фучат коли с много над разрешената скорост, която в градски условия е 50, но в малките улици е 30 км/ч.

Децата им логично играят пред блока, а опасността някое от тях да попадне под гумите на автомобилите е реална.

Родителите са се обърнали към институциите с молба да бъдат взети превантивни мерки – изграждане на "спящи полицаи" по трасето, ала няма отклик на молбите им.

Ето и цялото писмо, което една от майките изпрати до медията ни:

"Искам да съобщя за извънредно висока скорост на ул. "Братя Бъкстон" 117-121 - междублоково пространство. Вчера минаха 2 коли със скорост над 80км/ч. Тук играят нашите деца. От Общината ни отказват да вземат мерки - казаха ми, че не било в плановете им да сложат легнали полицаи. Вчера около 18:00ч. близо 20 деца бяха навън, когато автомобил с хасковска регистрация и един с пловдивска минаха с брутално висока скорост. Трябва ли да стане някоя беля, за да вземе някой мерки?! Ние искаме спокойствие, искаме децата ни да растат в безопасност. Трябва ли да се почерни животът на някое семейство, за да направи някой нещо?! Децата са на възраст от 1 до 7 години и не могат да се пазят от тези убийци, които карат без да мислят. Живеем в страх".

Жената обясни, че миналата година са се принудили да вземат нещата в свои ръце и с блажна боя са нарисували знак на улицата, но и това не е дало желания резултат.

"Ето това е улицата, която превърнаха в картинг", обясни жената. Дано не я превърнат и в смъртна арена.

Екипът на Traffic News ще изпрати запитване към кмета на район "Южен" какво може да бъде направено за ограничаване на скоростта в района.